بحـث
المواضيع الأخيرة
أفضل 10 أعضاء في هذا المنتدى
TOTO | ||||
رحيق الجنة | ||||
layaly | ||||
الشيماء | ||||
همس الحنين | ||||
محمد اليوسف | ||||
مسلمة وأفتخر | ||||
اسماء | ||||
صلاح الدين | ||||
اسيل |
عدد الزائرين للموقع
طريقة عمل الاكلير بالصور
صفحة 1 من اصل 1
طريقة عمل الاكلير بالصور
بسم الله الرحمن ارحيم
هقدم لكم طريقة عمل الاكلير وانا جربتها ونجحت معايا اهم حاجه تمشى صح على الخطوات وان شاء الله تنجح معاكم وتعجبكم
المقادير
ثلاث ارباع كوب دقيق ابيض منخول
ثلاث ارباع كوب ماء دافىء
ربع كوب سمن
ثلاث بيضات
ملعقه صغيره سكر رشة ملح فانيليا
الطريقه
يوضع الماء والسكر والسمن والملح والفانيليا فى اناء على النار حتى الغليان يرفع من على النار ويوضع اله الدقيق ويقلب جيدا وبسرعه بملعقه خشبيه مهم جدا الملعقه الخشبيه حتى يدخل كميه كبيره من الهواء الى العجين تنقل العجينه فى اناء اخر حتى تبرد لمدة دقيقتين ويوضع اليه البيض كالتالى توضع بيضه وتقلب جيدا بملعقه خشبيه الى ان تختفى ثم الثانيه والثالثه بنفس الطريق هتتكون معاكى عجينه لينه توضع بعد ذلك فى كيس التزين وتقطع فى صنيه مدهونه بالسمن ومرشوش عليها رشة دقيق خفيفه جدا ابدائى فى تقطيع الاكلير بالطول الناسب الى ان تنتهى الكميه
ملحوظه
لو معندكيش كيس تزين هاتى كيس عادى وضعى فيه العجين وافتحى فتحه مناسبه واشتغلى بيه مش لازم كيس تزين
طريقة الخبز
ركزى اوى فى طريقة الخبز واوعى تفتحى الفرن فى اى خطوه من الخطوات الى ان ينتهى خبزه عشان لو فتحتى الفرن قبل ما ينتهى الخبز تهبط العجين
شغلى فرنك على درجة حراره 220 ولو فرنك عادى من غير تيمر شغليه على اعلى درجه فيه حطى الصينيه فى الفرن لمدة عشر دقائق على النار العاليه وبعدين وطى على درجة حراره منخفضه جدا لمدة ربع ساعه اطفى الفرن واوعى تفتحيها علطول وطلعى الاكلير سيبيه شويه لمدة سبع دقائق داخل الفرن بعد ما طفيتيها بعد كده طلعيها وهتلاقيها ناجحه معاكى ومرتفعه
الحشو
زى ما تحبى كاسترد او كريم شانتيه
التزين شيكولاته ذائبه
وبالهنا والشفا وادعولى يا رب تعجبكم
هقدم لكم طريقة عمل الاكلير وانا جربتها ونجحت معايا اهم حاجه تمشى صح على الخطوات وان شاء الله تنجح معاكم وتعجبكم
المقادير
ثلاث ارباع كوب دقيق ابيض منخول
ثلاث ارباع كوب ماء دافىء
ربع كوب سمن
ثلاث بيضات
ملعقه صغيره سكر رشة ملح فانيليا
الطريقه
يوضع الماء والسكر والسمن والملح والفانيليا فى اناء على النار حتى الغليان يرفع من على النار ويوضع اله الدقيق ويقلب جيدا وبسرعه بملعقه خشبيه مهم جدا الملعقه الخشبيه حتى يدخل كميه كبيره من الهواء الى العجين تنقل العجينه فى اناء اخر حتى تبرد لمدة دقيقتين ويوضع اليه البيض كالتالى توضع بيضه وتقلب جيدا بملعقه خشبيه الى ان تختفى ثم الثانيه والثالثه بنفس الطريق هتتكون معاكى عجينه لينه توضع بعد ذلك فى كيس التزين وتقطع فى صنيه مدهونه بالسمن ومرشوش عليها رشة دقيق خفيفه جدا ابدائى فى تقطيع الاكلير بالطول الناسب الى ان تنتهى الكميه
ملحوظه
لو معندكيش كيس تزين هاتى كيس عادى وضعى فيه العجين وافتحى فتحه مناسبه واشتغلى بيه مش لازم كيس تزين
طريقة الخبز
ركزى اوى فى طريقة الخبز واوعى تفتحى الفرن فى اى خطوه من الخطوات الى ان ينتهى خبزه عشان لو فتحتى الفرن قبل ما ينتهى الخبز تهبط العجين
شغلى فرنك على درجة حراره 220 ولو فرنك عادى من غير تيمر شغليه على اعلى درجه فيه حطى الصينيه فى الفرن لمدة عشر دقائق على النار العاليه وبعدين وطى على درجة حراره منخفضه جدا لمدة ربع ساعه اطفى الفرن واوعى تفتحيها علطول وطلعى الاكلير سيبيه شويه لمدة سبع دقائق داخل الفرن بعد ما طفيتيها بعد كده طلعيها وهتلاقيها ناجحه معاكى ومرتفعه
الحشو
زى ما تحبى كاسترد او كريم شانتيه
التزين شيكولاته ذائبه
وبالهنا والشفا وادعولى يا رب تعجبكم
حنين- تـــاريخ التسجيـــل : 07/06/2010
التقييـــــم : 52878
مواضيع مماثلة
» طريقة عمل تورتة بالصور
» طريقة عمل الحواوشى المصرى بالصور
» طريقة عمل أكلات مغربية في رمضان بالصور
» بعض الحلويات بالصور
» بر الوالدين بالصور
» طريقة عمل الحواوشى المصرى بالصور
» طريقة عمل أكلات مغربية في رمضان بالصور
» بعض الحلويات بالصور
» بر الوالدين بالصور
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
السبت 25 يوليو 2015 - 16:14 من طرف layaly
» حديث شريف
الثلاثاء 7 يوليو 2015 - 15:49 من طرف layaly
» لا داعى للحــــزن علي خـــــادع مفقـــ ــود
الثلاثاء 7 يوليو 2015 - 9:42 من طرف layaly
» حكمة تشريع الصوم
الثلاثاء 7 يوليو 2015 - 9:38 من طرف layaly
» سجل عندك هذه بطاقتى الشخصية
الثلاثاء 7 يوليو 2015 - 9:34 من طرف layaly
» أحدث ديكورات جبس 2015 للأسقف
السبت 27 يونيو 2015 - 6:15 من طرف مصرى وأفتخر
» رمضان و المترفون
الجمعة 19 يونيو 2015 - 15:09 من طرف مصرى وأفتخر
» من صام رمضان
الجمعة 19 يونيو 2015 - 15:09 من طرف مصرى وأفتخر
» فضائل الصيام
الجمعة 19 يونيو 2015 - 15:06 من طرف مصرى وأفتخر
» وصايا رمضانية
الجمعة 19 يونيو 2015 - 15:06 من طرف مصرى وأفتخر
» دروس من رمضان
الجمعة 19 يونيو 2015 - 15:04 من طرف مصرى وأفتخر
» تعلم فى رمضان
الجمعة 19 يونيو 2015 - 15:03 من طرف مصرى وأفتخر
» محفزات التغيير فى رمضان
الجمعة 19 يونيو 2015 - 15:02 من طرف مصرى وأفتخر
» فلسفة الصيام
الجمعة 19 يونيو 2015 - 15:01 من طرف مصرى وأفتخر
» رمضان وتجديد الذات
الجمعة 19 يونيو 2015 - 15:00 من طرف مصرى وأفتخر
» أحكام الصيام
الجمعة 19 يونيو 2015 - 14:59 من طرف مصرى وأفتخر
» رمضان والتليفزيون و ... انت
الخميس 18 يونيو 2015 - 14:02 من طرف رحيق الجنة
» رمضان والمرأة المسلمة
الخميس 18 يونيو 2015 - 13:42 من طرف رحيق الجنة
» رمضان طوال العام
الخميس 18 يونيو 2015 - 13:37 من طرف رحيق الجنة
» رمضان الأخير
الخميس 18 يونيو 2015 - 13:32 من طرف رحيق الجنة