بحـث
المواضيع الأخيرة
أفضل 10 أعضاء في هذا المنتدى
TOTO | ||||
رحيق الجنة | ||||
layaly | ||||
الشيماء | ||||
همس الحنين | ||||
محمد اليوسف | ||||
مسلمة وأفتخر | ||||
اسماء | ||||
صلاح الدين | ||||
اسيل |
عدد الزائرين للموقع
البيكاتا بالصوص المشروم
2 مشترك
Arab-Venus :: :: مطبـــخ فينـــوس
صفحة 1 من اصل 1
البيكاتا بالصوص المشروم
البيكاتا بالصوص المفروم
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
او الفيلية بصوص المشروم
*******************
ندخل بأه علي المقادير علي طول
نصف كيلو لحم فيلية
(عرق فيليه)
(و ممكن تمشي بلحم البوفتيك)
ماشروم مقطع
(معلب ولو طازة يكون احسن طبعا)
*******************
شوية دقيق
2 ليمون
ربع كوب خل
(ممكن اقل )
زيت
الطريقة
نبدأ الاول في تتبيل الفيليه او البوفتيك بالبصل المبشور و الملح و الفلفل و اليمون و الخل و نتركة علي الاقل نصف ساعة
(طبعا يستحسن يقعد في التتبيلة اطول من كده)
نبدأ بأه في التسوية
نجيب طاسة كبيرة
و نحط فيها زيت
(يا دوب نغطي قعر الطاسة)
و نحط الفيليه في الدقيق من الجانبين
(نعفره يعني بالدقيق)
و بعدين نحطه في الطاسة
(طبعا الزيت يكون سخن)
بس بمجرد ما نبدأ في وضع الفيليه نهدي النار علشان اللحم يستوي من بره و من جوة
و نعمل باقي كمية الفيليه بنفس الطريقة
لحد ما نملي الطاسة
و نسيبها شوي
(نغطيها ثلاث دقائق)
و لما الوجه اللي في الزيت يصبح لونه بني نقلب علي الوجه الاخر
(ماتخافوش لما يغمق شوي)
و نسيبة نفس الفترة اللي فاتت
و لو لسة باقي فيليه تاني
يبقي نشيل الكمية ديه في طبق جانبي و نعمل كده مع باقي الكمية لغاية ما كمية الفيليه تخلص
و بعد ما تنتهي الكمية
نرجع الفيلية كله تاني في الطاسة و نحط عليه الماشروم و نقلب حتي يغمق لون المشروم شوي
(دقيقتين مثلا)
و بعدين نزود شوية ماية
(ممكن نزود من الماية بتاعة المشروم لو ستخدمتوا المعلب)
يا دوب نغطي الفيليه و المشروم
و نسيبهم يغلو شوي علشان الدقيق اللي في اللحمة يفك و يعملي صوص غليظ
و لما نتأكد ان اللحم استوي
نحط الكريمة و نقلب
نحط لحد ما يصل للون اللي بتحبوه
في ناس بتحب الصوص يكون غامق فتحط الكريمة قليلة
و اللي بيحب الصوص فاتح يكتر كريمة لحد ما يصل للون اللي عايزينه
و نقلب كويس
و نغطي و نسيبها تغلي شوي دقيقتين كمان
ملحوظة:
لو عايزين الصوص يكون كتير
كتري كمية الماية اللي حطيتيها بعد المشروم
طبعا بنقدم جنبها مكرونة او رز ابيض
بالهنا والشفاء
لياالي المغرب العربي
رد: البيكاتا بالصوص المشروم
تسلم الايادي, بارك الله فيك وفي جهودك الطيبة أختي ليالي, تقبلي مروري
همس الحنين- تـــاريخ التسجيـــل : 16/06/2010
التقييـــــم : 55151
Arab-Venus :: :: مطبـــخ فينـــوس
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
السبت 25 يوليو 2015 - 16:14 من طرف layaly
» حديث شريف
الثلاثاء 7 يوليو 2015 - 15:49 من طرف layaly
» لا داعى للحــــزن علي خـــــادع مفقـــ ــود
الثلاثاء 7 يوليو 2015 - 9:42 من طرف layaly
» حكمة تشريع الصوم
الثلاثاء 7 يوليو 2015 - 9:38 من طرف layaly
» سجل عندك هذه بطاقتى الشخصية
الثلاثاء 7 يوليو 2015 - 9:34 من طرف layaly
» أحدث ديكورات جبس 2015 للأسقف
السبت 27 يونيو 2015 - 6:15 من طرف مصرى وأفتخر
» رمضان و المترفون
الجمعة 19 يونيو 2015 - 15:09 من طرف مصرى وأفتخر
» من صام رمضان
الجمعة 19 يونيو 2015 - 15:09 من طرف مصرى وأفتخر
» فضائل الصيام
الجمعة 19 يونيو 2015 - 15:06 من طرف مصرى وأفتخر
» وصايا رمضانية
الجمعة 19 يونيو 2015 - 15:06 من طرف مصرى وأفتخر
» دروس من رمضان
الجمعة 19 يونيو 2015 - 15:04 من طرف مصرى وأفتخر
» تعلم فى رمضان
الجمعة 19 يونيو 2015 - 15:03 من طرف مصرى وأفتخر
» محفزات التغيير فى رمضان
الجمعة 19 يونيو 2015 - 15:02 من طرف مصرى وأفتخر
» فلسفة الصيام
الجمعة 19 يونيو 2015 - 15:01 من طرف مصرى وأفتخر
» رمضان وتجديد الذات
الجمعة 19 يونيو 2015 - 15:00 من طرف مصرى وأفتخر
» أحكام الصيام
الجمعة 19 يونيو 2015 - 14:59 من طرف مصرى وأفتخر
» رمضان والتليفزيون و ... انت
الخميس 18 يونيو 2015 - 14:02 من طرف رحيق الجنة
» رمضان والمرأة المسلمة
الخميس 18 يونيو 2015 - 13:42 من طرف رحيق الجنة
» رمضان طوال العام
الخميس 18 يونيو 2015 - 13:37 من طرف رحيق الجنة
» رمضان الأخير
الخميس 18 يونيو 2015 - 13:32 من طرف رحيق الجنة