Arab-Venus
البيكاتا بالصوص المشروم W6w20050421014505159d978521d

اذا قمت بالتسجيل عزيزى/تى الزائر/ة قم بتفعيل عضويتك بالضغط علي رابط التفعيل في رسالة خاصة ترسلها ادارة الموقع الي بريدك الاليكترونى ... ولتصفح أفضل ننصح باستخدام متصفح فايرفوكس أو متصفح جوجل كروم



انضم إلى المنتدى ، فالأمر سريع وسهل

Arab-Venus
البيكاتا بالصوص المشروم W6w20050421014505159d978521d

اذا قمت بالتسجيل عزيزى/تى الزائر/ة قم بتفعيل عضويتك بالضغط علي رابط التفعيل في رسالة خاصة ترسلها ادارة الموقع الي بريدك الاليكترونى ... ولتصفح أفضل ننصح باستخدام متصفح فايرفوكس أو متصفح جوجل كروم

Arab-Venus
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.
بحـث
 
 

نتائج البحث
 


Rechercher بحث متقدم

المواضيع الأخيرة
» قلبي يؤلمني
البيكاتا بالصوص المشروم I_icon_minitimeالسبت 25 يوليو 2015 - 16:14 من طرف layaly

» حديث شريف
البيكاتا بالصوص المشروم I_icon_minitimeالثلاثاء 7 يوليو 2015 - 15:49 من طرف layaly

» لا داعى للحــــزن علي خـــــادع مفقـــ ــود
البيكاتا بالصوص المشروم I_icon_minitimeالثلاثاء 7 يوليو 2015 - 9:42 من طرف layaly

» حكمة تشريع الصوم
البيكاتا بالصوص المشروم I_icon_minitimeالثلاثاء 7 يوليو 2015 - 9:38 من طرف layaly

»  سجل عندك هذه بطاقتى الشخصية
البيكاتا بالصوص المشروم I_icon_minitimeالثلاثاء 7 يوليو 2015 - 9:34 من طرف layaly

»  أحدث ديكورات جبس 2015 للأسقف
البيكاتا بالصوص المشروم I_icon_minitimeالسبت 27 يونيو 2015 - 6:15 من طرف مصرى وأفتخر

» رمضان و المترفون
البيكاتا بالصوص المشروم I_icon_minitimeالجمعة 19 يونيو 2015 - 15:09 من طرف مصرى وأفتخر

» من صام رمضان
البيكاتا بالصوص المشروم I_icon_minitimeالجمعة 19 يونيو 2015 - 15:09 من طرف مصرى وأفتخر

» فضائل الصيام
البيكاتا بالصوص المشروم I_icon_minitimeالجمعة 19 يونيو 2015 - 15:06 من طرف مصرى وأفتخر

» وصايا رمضانية
البيكاتا بالصوص المشروم I_icon_minitimeالجمعة 19 يونيو 2015 - 15:06 من طرف مصرى وأفتخر

» دروس من رمضان
البيكاتا بالصوص المشروم I_icon_minitimeالجمعة 19 يونيو 2015 - 15:04 من طرف مصرى وأفتخر

» تعلم فى رمضان
البيكاتا بالصوص المشروم I_icon_minitimeالجمعة 19 يونيو 2015 - 15:03 من طرف مصرى وأفتخر

» محفزات التغيير فى رمضان
البيكاتا بالصوص المشروم I_icon_minitimeالجمعة 19 يونيو 2015 - 15:02 من طرف مصرى وأفتخر

» فلسفة الصيام
البيكاتا بالصوص المشروم I_icon_minitimeالجمعة 19 يونيو 2015 - 15:01 من طرف مصرى وأفتخر

» رمضان وتجديد الذات
البيكاتا بالصوص المشروم I_icon_minitimeالجمعة 19 يونيو 2015 - 15:00 من طرف مصرى وأفتخر

» أحكام الصيام
البيكاتا بالصوص المشروم I_icon_minitimeالجمعة 19 يونيو 2015 - 14:59 من طرف مصرى وأفتخر

» رمضان والتليفزيون و ... انت
البيكاتا بالصوص المشروم I_icon_minitimeالخميس 18 يونيو 2015 - 14:02 من طرف رحيق الجنة

» رمضان والمرأة المسلمة
البيكاتا بالصوص المشروم I_icon_minitimeالخميس 18 يونيو 2015 - 13:42 من طرف رحيق الجنة

» رمضان طوال العام
البيكاتا بالصوص المشروم I_icon_minitimeالخميس 18 يونيو 2015 - 13:37 من طرف رحيق الجنة

» رمضان الأخير
البيكاتا بالصوص المشروم I_icon_minitimeالخميس 18 يونيو 2015 - 13:32 من طرف رحيق الجنة

شارك هذه الصفحة
Share |
عدد الزائرين للموقع

البيكاتا بالصوص المشروم

2 مشترك

اذهب الى الأسفل

البيكاتا بالصوص المشروم Empty البيكاتا بالصوص المشروم

مُساهمة من طرف layaly الجمعة 30 يوليو 2010 - 3:46


البيكاتا بالصوص المفروم
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&




او الفيلية بصوص المشروم


*******************

ندخل بأه علي المقادير علي طول


نصف كيلو لحم فيلية


(عرق فيليه)


(و ممكن تمشي بلحم البوفتيك)


ماشروم مقطع


(معلب ولو طازة يكون احسن طبعا)

*******************


شوية دقيق


2 ليمون


ربع كوب خل


(ممكن اقل )


زيت


الطريقة






نبدأ الاول في تتبيل الفيليه او البوفتيك بالبصل المبشور و الملح و الفلفل و اليمون و الخل و نتركة علي الاقل نصف ساعة


(طبعا يستحسن يقعد في التتبيلة اطول من كده)






نبدأ بأه في التسوية


نجيب طاسة كبيرة


و نحط فيها زيت


(يا دوب نغطي قعر الطاسة)


و نحط الفيليه في الدقيق من الجانبين


(نعفره يعني بالدقيق)


و بعدين نحطه في الطاسة


(طبعا الزيت يكون سخن)


بس بمجرد ما نبدأ في وضع الفيليه نهدي النار علشان اللحم يستوي من بره و من جوة


و نعمل باقي كمية الفيليه بنفس الطريقة


لحد ما نملي الطاسة


و نسيبها شوي


(نغطيها ثلاث دقائق)


و لما الوجه اللي في الزيت يصبح لونه بني نقلب علي الوجه الاخر


(ماتخافوش لما يغمق شوي)


و نسيبة نفس الفترة اللي فاتت


و لو لسة باقي فيليه تاني


يبقي نشيل الكمية ديه في طبق جانبي و نعمل كده مع باقي الكمية لغاية ما كمية الفيليه تخلص


و بعد ما تنتهي الكمية


نرجع الفيلية كله تاني في الطاسة و نحط عليه الماشروم و نقلب حتي يغمق لون المشروم شوي


(دقيقتين مثلا)


و بعدين نزود شوية ماية


(ممكن نزود من الماية بتاعة المشروم لو ستخدمتوا المعلب)


يا دوب نغطي الفيليه و المشروم


و نسيبهم يغلو شوي علشان الدقيق اللي في اللحمة يفك و يعملي صوص غليظ


و لما نتأكد ان اللحم استوي


نحط الكريمة و نقلب


نحط لحد ما يصل للون اللي بتحبوه


في ناس بتحب الصوص يكون غامق فتحط الكريمة قليلة


و اللي بيحب الصوص فاتح يكتر كريمة لحد ما يصل للون اللي عايزينه


و نقلب كويس


و نغطي و نسيبها تغلي شوي دقيقتين كمان


ملحوظة:


لو عايزين الصوص يكون كتير


كتري كمية الماية اللي حطيتيها بعد المشروم


طبعا بنقدم جنبها مكرونة او رز ابيض

بالهنا والشفاء

لياالي المغرب العربي البيكاتا بالصوص المشروم 207945 البيكاتا بالصوص المشروم 207945 البيكاتا بالصوص المشروم 207945 البيكاتا بالصوص المشروم 207945
layaly
layaly
نائب المدير

تـــاريخ التسجيـــل : 02/07/2010
التقييـــــم : 58766
العمــــر : 40
الموقع : فينوس العرب
الأوسمة : البيكاتا بالصوص المشروم Adare

http://arab-venusmuslims.roo7.biz/

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

البيكاتا بالصوص المشروم Empty رد: البيكاتا بالصوص المشروم

مُساهمة من طرف همس الحنين الجمعة 30 يوليو 2010 - 17:13

تسلم الايادي, بارك الله فيك وفي جهودك الطيبة أختي ليالي, تقبلي مروري
البيكاتا بالصوص المشروم Www.hh50.com-Photos-Images-Hangs-1171
همس الحنين
همس الحنين

تـــاريخ التسجيـــل : 16/06/2010
التقييـــــم : 55151

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

الرجوع الى أعلى الصفحة


 
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى